PHP Talks – Uvod u jezik weba

PHP je već godinama jedan od najzastupljenijih jezika za programiranje web stranica. Kaže se i da je više od 70% weba pisano PHP jezikom.

Upravo zbog toga vas pozivamo da saznate više o tome kako je raditi na PHPu, kako ga početi učiti, sve o PHP zajednici u Osijeku, kao i PHP praksama dostupnima u Inchoou.

Između ostalog, saznat ćete sve i o PHP 7 kao i dobiti priliku pitati sve što vas o PHPu zanima – i to ljude koji na njemu svakodnevno rade.

Organizacija događaja

 • 17:00 – 17:15 – okupljanje
 • 17:15 – 17:45 – predavanje Damira Korpara (Inchoo) – Što je PHP i zašto ga trebam?
 • 17:45 – 18:00 – pauza
 • 18:00 – 18:45 – predavanje Ivana Weilera (Inchoo) – PHP 7 i nešto malo više
 • 18:45 – 19:00 – pauza
 • 19:00 – 19:30 – panel rasprava pod nazivom “Kako sam naučio PHP” u kojoj sudjeluju: Mario Ivančić (Netgen), Marko Čučković (Plava tvornica), Ivan Miškić (Inchoo) i Damir Korpar (Inchoo)
 • 20:00 – druženje

Po završetku događaja, svi sudionici su pozvani ostati na druženju radi nastavka rasprave, razmjene iskustva i networkinga.

Želiš li nam se pridružiti? Ispuni ova tri podatka.

Ciljana publika:
svi zainteresirani
Oprema:
nije potrebna

Predavači

                   

Damir Korpar

Backend Developer

Inchoo d.o.o.

Damir je Backend Developer koji ne skriva ljubav prema frontendu i dizajnu. Diploma s ETFa, kao i samostalno učenje - od Adobe alata, HTMLa, CSSa, SASSa, Javascripta, do PHPa i MySQLa - ga je dovela u Inchoo gdje je još uvijek zaposlen. U slobodno vrijeme čita stručnu literaturu povezanu s novim developerskim rješenjima, ali ne zaboravlja uživati u bicikliranju, vodenim sportovima i putovanjima.

                   

Ivan Miškić

Backend Developer

Inchoo d.o.o.

Ivan Miškić je programirati naučio bez da je "klasično učio". Umjesto institucija i knjiga, učio je kroz tutoriale i web stranice. Zahvaljujući tome, danas govori nekoliko jezika od kojih ćemo izdvojiti C, C++ i Javu. Moramo, naravno, spomenuti i PHP, zbog čega je danas Backend Developer u osječkoj tvrtci Inchoo. Navodi kako ga posebno zanimaju dvije stvari: sigurnost na webu i igrice. Kada nije zauzet kreiranjem istih, onda je zauzet igranjem, što uz bicikliranje spada u njegovu najdražu vrstu razbibrige.

                   

Ivan Weiler

Developer

Favicode

Ivan Weiler iza sebe ima 15 godina iskustva u razvoju weba. Specijaliziran je za e-commerce rješenja i razne custom projekte, s naglaskom na korisničkom iskustvu i arhitekturi. Ivan je jedan od osnivača tvrtke Favicode. Veliki zagovornik kvalitetnog koda i open source-a.

                   

Mario Ivančić

Senior web i eZ Publish developer

Netgen d.o.o.

Mario Ivančić svoj je programerski put započeo još u 4. razredu osnovne škole s programom Basic i robotskim kolicima. Nakon toga se par godina bavio programiranjem mikrokontrolera, da bi se na kraju okrenio web tehnologiji. Zaposlen je kao Senior web i eZ Publish developer u zagrebačkoj tvrtki Netgen koja ima poslovnicu u Osijeku. Netgenovci se bave izradom stranica baziranih na eZ Publish platformi, koja ih je i dovela do aktivnog korištenja Symfony2 frameworka.

                   

Marko Čučković

Backend/Frontend Developer

Plava tvornica

Marko Čučković, 5 godina radi u Plavoj tvornici kao backend/frontend developer. U slobodno vrijeme istražuje nove jezike a često napravi nešto za raspberry pi i arduino

Ostavi Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *