Prirodoslovno-matematička gimnazija: predavanje ”Srednjoškolci, IT nije samo programiranje!”

U četvrtak, 27. veljače 2014. godine će se, s početkom u 19 h, u Prirodoslovno-matematičkoj gimnaziji održati informativno predavanje o IT sektoru u Osijeku pod nazivom “Srednjoškolci, IT nije samo programiranje”. Cilj predavanja je “razbuditi” generaciju koja već sutra (neminovno) ide prema tržištu rada i aktivnom traženju profesionalnog usmjerenja.

Praktičnim primjerima i opisom stanja na (domaćem i inozemnom) IT tržištu, članovi Osijek Software Cityja nastojat će srednjoškolcima približiti situaciju te ih ujedno pokušati zainteresirati za ovo, sada već standardno deficitarno zanimanje, uz napomenu kako IT nikako nije samo programiranje. Ovisno o interesu, plan je nastaviti predavanja s temama IT-ja u poduzetništvu, marketingu, konkretnim IT zanimanjima i slično.

Bez obzira kojem zanimanju težili, svi se mogu pronaći u IT-ju. Na predavanju će se navesti razni primjeri, a predavači će odgovoriti na vaša pitanja. Ukoliko i niste zagriženi štreber, svakako naiđite i poslušajte predavanje jer je IT već danas sastavni dio svake djelatnosti!

Srednjoškolci - IT nije samo programiranje

Ostavi Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *