Vodič za buduće studente

Pred nama je vrijeme u kojemu maturanti odlučuju žele li nastaviti svoje obrazovanje ili ući na tržište rada. Obje su opcije ispravne, i svaka nudi niz prednosti i nedostataka. Većina srednjoškolaca koja želi izgraditi karijeru u IT sektoru se vjerojatno namjerava posvetiti studiranju, i na sto je muka jer ne zna koji fakultet i smjer odabrati. U želji da vam olakša te muke, Sveučilište J.J.Strossmayera u Osijeku redovito objavljuje informativnu brošuru “Vodič za studente” u kojoj vrlo formalno i detaljno opisuje sve sastavnice, zajedno sa studijskim programima koje provode.

Mi u Osijek Software City-u smo se odlučili za alternativni pristup kojim želimo nadopuniti informacije koje su već dostupne u službenim izvorima. Kao i uvijek, fokus nam je na fakultetima koji nude studijske programe relevantne za IT industriju. U radu sa srednjoškolcima često primjećujemo da, usprkos dostupnosti online i offline informacija, i dalje imaju velik broj pitanja vezanih za nastavak školovanja. Želja nam je predstaviti mogućnosti za studiranje u Osijeku, čije sveučilište broji gotovo 20000 studenata i predavača, te predstavlja jedan od temelja razvoja ove regije. Zato smo dali priliku profesorima s četiri nama ključna fakulteta da svojim riječima objasne što i kako rade, te zašto biste trebali odabrati baš njihov fakultet za nastavak školovanja.

Ovom prilikom vam predstavljamo:

Za one kojima nije jasna razlika između računalnog inženjerstva i računalne znanosti, evo kratkog i zanimljivog vodiča na tu temu.

Zahvaljujemo se kolegama s osječkog sveučilišta na suradnji i pomoći kod pripreme ovog vodiča, a buduće studente pozivamo da nam se jave ako imaju pitanja i nedoumica vezanih za odabir zanimanja u IT području.

Najave događaja

  • Nema nadolazećih događaja.

Ostavi Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *