[FOTO] Šesti KulenDayzi otvorili sezonu slavonskih IT konferencija

Prvi rujanski vikend bio je rezerviran za IT konferenciju KulenDayz koja se održala po šesti put i okupila oko 400 sudionika. Udruga Osijek Software City i ove je godine pridonijela organizaciji ove već tradicionalne konferencije. Ovogodišnji KulenDayzi započeli su cjelodnevnim radionicama u petak, 5. rujna 2014. godine, dok je subota, 6. rujna, bila rezervirana za glavni dio konferencije u BIOS-u te na eko gospodarstvu Orlov Put u Bilju. Treći dan KulenDayza, pod nazivom “GPS Gastro Hunt”, održao se na imanju Tri mudraca u Karancu.

Predavanja KulenDayza bila su podijeljena na više dijelova: napredno programiranje, project management, baze podataka, cloud, mobilne tehnologije, ITPro i web razvoj. Također je bio organiziran i Open Session – dio konferencije na kojem su sudionici sami kreirali sadržaj o kojem su željeli saznati više.

Organizatori konferencije mislili su na sve pa tako i na zabavne sadržaje. Naime, sudionici su ispred BIOS-a imali priliku okušati se u stolnom nogometu i vožnji segwayja te se na taj način zabaviti tijekom pauza između predavanja, dok je na Orlovom putu bilo organizirano natjecanje Speaker Idol i svirka varaždinskog benda jamIT. Dio sudionika kući je odnio nagrade, a najvrjednija među njima bila je Nokia Lumia 1320.

Posebnost ovih KulenDayza zasigurno je bila prva IT konferencija za djecu – KulenDayzKidz. Cilj je bio djeci pobuditi interes za informatiku, pokazati zanimljive tehnologije, korisne aplikacije te ih naučiti trikove o sigurnosti na internetu.

<>Napominjemo da sudionici KulenDayza imaju poseban popust za Mobility Day 2014., konferenciju namijenjenu donositeljima odluka i IT profesionalcima koji se bave poslovnim i tehnološkim aspektima mobilnih rješenja, u organizaciji tvrtki Mobendo i Citus. Konferencija će se održati 25. rujna 2014. godine u Zagrebu u Hotelu Antunović.

Galerija fotografija

  • Tekst & foto: Ana Tadić

Najave događaja

  • Nema nadolazećih događaja.

2 komentara na Članak

  1. Tomislav Bilić napisao:

    Stvarno je bilo jako lijepo. Sramota me reći, ali nisam bio na predavanjima. No, druženje i razgovori navečer su biti izrazito zanimljivi. After u Old Bridge Pubu je bio super. DJ mi se zarezao u sjećanje. Jel netko zna kako se zove? Puno pozdrava ekipi iz Avalona. Žao mi je što vas nisam mogao pratiti do 6.

    1. Ana Mišin napisao:

      Ako je vjerovati najavi na Osijek031.com, tvoj DJ zvao se Tac. :-)

Ostavi Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *