Ljetna škola programiranja za srednjoškolce

Udruga Osijek Software City će u suradnji s 4 osječke srednje škole – matematičkom, općom i prirodoslovnom gimnazijom, te Elektrotehničkom i prometnom školom – od 22.08. do 02.09. organizirati ljetnu školu programiranja za srednjoškolski uzrast.

Što će se učiti?

U navedenom će razdoblju s učenicima raditi na učenju osnova javascripta s primjenom u razvoju igara, te radom s Arduinom u svrhu razvoja “Internet of Things” rješenja. Radi se o pilot projektu kojemu je svrha unaprijediti razinu znanja nastavnika i učenika, kako bi slijedećih godina ovakve aktivnosti postale tradicionalne.

Učenici će imati mogućnost rada na praktičnim projektima kroz nastavak školske godine uz mentoriranje nastavnika i stručnjaka iz tvrtki članica OSCa. Najbolje ćemo radove predstaviti na sajmu Maker Faire u svibnju 2017.

Početak

Prvo predavanje će se održati u ponedjeljak, 22.08. u prizemlju Elektrotehničke i prometne škole Osijek, s početkom u 9:00.

Zainteresirani učenici mogu dobiti više informacija i obaviti prijavu slanjem poruke na mail office@mono.hr. Broj preostalih mjesta je ograničen.

Najave događaja

  • Nema nadolazećih događaja.

Ostavi Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *