[FOTO] The Geek Gathering po drugi put u Osijeku okupio svjetske IT stručnjake

U Osijeku se od 8. do 10. travnja 2014. godine održala druga po redu konferencija The Geek Gathering namijenjena developerima i zaljubljenicima u IT, čijoj je realizaciji pridonijela i udruga Osijek Software City kao jedan od sponzora. Pretkonferencijski dan bio je rezerviran za 5 četverosatnih radionica koje su održali stručnjaci iz područja developmenta.

Prvi konferencijski dan otvorio je dogradonačelnik Osijeka, Vladimir Ham, a nakon njega je uslijedilo uvodno predavanje zvijezde ovogodišnjeg The Geek Gatheringa, Douglasa Crockforda, poznatog i kao oca JSON-a. Tijekom dvodnevne konferencije u poslovnim centrima Kappa i Oculus (bivši Litokarton) održalo se čak 20 predavanja informatičkih stručnjaka kojima je prisustvovalo 300-tinjak geekova i predavača.

U sklopu konferencije, 9. svibnja 2014. godine, po prvi put se održao Pioneers Unplugged. Posjetitelji su imali priliku poslušati predstavljanja startupa te zanimljiva predavanja o crowdfundingu i razvoju proizvoda. Na kraju zbivanja publici se preko Skypea pridružio Nuno Coelho Martins iz Pioneersa te obznanio tko je putem Twittera osvojio ulaznicu za Pioneers Festival koji će se održati u Beču 29. i 30. listopada 2014. godine.

Majstori kotlića i ove su godine bili zaduženi za spravljanje fiša i čobanca za sve sudionike, a novitet je bio gulaš od gljiva za vegeterijance.

U RETROgaming zoni su tijekom petka i subote bili izloženi brojni primjerci konzola spremni za odmjeravanje snaga u najpopularnijim igrama prošlih desetljeća. Tako su svi zainteresirani mogli besplatno igrati Super Nintendo, Amigu, Flipere i RedBull F1 kokpit. U subotu je bio organiziran turnir s kojeg su najs(p)retniji kući odnijeli vrijedne nagrade. Na The Geek Gatheringu je održano i specijalno predstavljanje hrvatske igrice The Red Solstice (IRONWARD/Hrvatska).

Osim gastronomskih specijaliteta i igrica, sudionicima su na raspolaganju bili i besplatni bicikli kojima su se mogli provozati i upoznati ljepote Osijeka i okolice, a jedna od zanimljivosti je i solarni automobil učenika Elektrotehničke i prometne škole koji je bio izložen u dvorištu nekadašnjeg Litokartona.

Svi sudionici konferencije su zahvaljujući UX Passionu, tvorcima Wall of Tweetsa, tijekom sva tri dana mogli pratiti tweetove putem hashtaga #TGGcon. Na velikim monitorima su u realnom vremenu dijelili svoje doživljaje i pohvale s ostalim sudionicima i korisnicima Twittera.

Poslastica za kraj ovogodišnjeg The Geek Gatheringa bio je koncert The Bambi Molestersa u Kinu Europa na kojem su se geekovi, ali i ostali zainteresirani mogli zabaviti uz odličnu glazbu.

– Vrlo sam zadovoljan ovogodišnjim The Geek Gatheringom, a osobito odazivom regionalnih i lokalnih tvrtki. Imali smo preko 300 akreditiranih sudionika, što je više nego prošle godine te smo se pozicionirali kao vodeća programerska konferencija. Ove godine smo uključili startup priču i razvoj poduzetništva kroz bečku franšizu Pioneers Unplugged, dok se nagodinu namjeravamo usmjeriti na razvoj novih programskih područja. Plan za budućnost jest posložiti nekoliko regionalnih događaja kojima će kruna biti osječki TGG – rekao nam je Igor Mlinarević iz Luminisa, agencije koja je zadužena za organizacijski dio konferencije.

Galerija fotografija

  • Tekst: Ana Mišin
  • Foto: Vedran Kralj, Ana Mišin

Najave događaja

  • Nema nadolazećih događaja.

Ostavi Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *