Prijava za program “STEM obrazovanje i nove tehnologije”

Osijek Software City u suradnji s partnerom Istraživačka stanica Petnica iz Srbije, uz podršku ambasade Sjedinjenih Američkih Država organizira program namijenjen nastavnicima i učenicima srednjih škola iz Hrvatske i Srbije.

Projekt „STEM obrazovanje i nove tehnologije u cilju regionalnog razvoja“ podrazumijeva tri obrazovna ciklusa u trajanju od šest mjeseci. Izabrane škole će sa svojim timovima (1 nastavnik i 2 učenika), imati prilike s najboljim stručnjacima iz Hrvatske, Srbije, EU i SAD proći seminare i online edukacije iz područja programiranja, robotike, inovativne nastave, kao i drugih tema vezanih za STEM.

Prvi takav seminar se održava u Istraživačkoj stanici Petnica od 13. do 17.01. 2018. godine. Nakon toga kreću aktivnosti unutar samih škola i online faza učenja i realizacije znanstvenih projekata. Svaka škola će dobiti svoj paket za robotiku s kojim će moći unaprijediti nastavu i izvan nastavne aktivnosti. Završni seminar će se održati u Elektro tehničkoj i prometnoj školi u Osijeku od 25. do 30.06. 2018. godine. Svi troškovi na ovim aktivnostima će biti pokriveni.

Poziv za zainteresirane srednje škole traje od 05.11 do 10.12.2017. godine. Nastavnici koji u ime svojih škola vode timove trebaju popuniti prijavni obrazac na ovom linku, kao i dostaviti odluku škole o sudjelovanju u obrazovnom programu.

STEM koji podrazumijeva prirodne znanosti, matematiku i tehnologiju jako su značajne za razvoj svakog društva. Zbog toga su Osijek Software City, i IS Petnica, sa svim svojim iskustvom u obrazovanju odlučili uz podršku ambasade SAD organizirati program koji za cilj ima i osobni razvoj polaznika, ali i podizanje kapaciteta škola, i podizanje kvalitete stručne nastave. Želimo pripremiti mlade ljude u STEM područjima i pripremamo ih da budu motor regionalnog razvoja.

Škole koje budu izabrane u program se obavezuju da će sudjelovati u cijelosti, i da će osigurani set za robotiku aktivno koristiti i nakon završetka projekta.

Najave događaja

  • Nema nadolazećih događaja.

Ostavi Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *