Buđenje iz (zimskog) sna

Protekla godina bila je izazov za sve, pa a tako i za OSC. Naša udruga uz ostale ciljeve, vidi fizička događanja kao jednu od ključnih grana svog djelovanja, te nas je cjelokupna situacija zatekla s pitanjem koje ćemo korake poduzeti u budućnosti.

Dobili smo nova upravu i predsjednika

Krajem prošle godine dobili smo novi Upravni odbor u trajanju mandata od dvije godine, a nove članove Upravnog odbora čine:

  • COBE (Ivan Jurlina, Ines Jurković),
  • Base 58 (Zoran Balkić, Marko Vukobratović),
  • Mono (Denis Sušac, Mihael Tomić),
  • RT-RK (Zvonimir Kaprocki, Dražen Radanović).

Novi predsjednik, u trajanju mandata od godinu dana, je Mihael Tomić iz Mona, višegodišnji član udruge i Upravnog odbora. Dok je Zrinka Antolović, nastavila obavljati svoju dužnost tajnice iz prethodnog mandata.

Reaktivacija projekata

Udruga je od travnja 2020. godine bila u određenom međuprostoru po pitanju aktivnosti i projekata, sve članice udruge borile su se kako bi zadržale svoje poslovanje na razini iz prethodne godine, zadržale zaposlenike i stabilizirale prihode u ovim vremenima ispunjenim neizvjesnošću. Nismo to mogli ignorirati, i tražiti od članova angažman dok je pandemija bila u punom jeku.

Naravno, bez članova i članica nema ni udruge, pa smo sve stavili na čekanje dok se stanje ne smiri i zaključimo da možemo reaktivirati projekte udruge.

Ove godine smo se naoružali idejom da krenemo polako u online edukacijske aktivnosti.

Trenutno smo to mogli učiniti kroz sljedeće projekte:

  • CodeCAMP,
  • DIO,
  • Friends of Figma, Osijek.

Ostali projekti koje radimo kroz fizičke kontakte, kao što je RoboCode, na žalost, moramo odgoditi dok mjere ne popuste.

Ovim putem vas pozivamo da se javite ako imate određenu temu, i želite podijeliti svoje znanje sa zajednicom kroz online predavanje. Ispunute formu za prijavu na OSC Talks formi.

Nastavak dijaloga i suradnja sa Sveučilištem

Jedan od bitnih ciljeva je nastavak suradnje sa sastavnicama Sveučilišta oko usmjerenja obrazovanja studenata završnih godina diplomskih studija.

Želja nam je kroz zajedničku komunikaciju sa Sveučilištem povećati konkurentnost, smanjiti broj nezaposlenih visokoobrazovanih osoba, te smanjiti radnu emigraciju iz Osječko-baranjske županije.

Uz to želimo otvoriti mogućnost suradnje s fakultetima na stručnim projektima, te proširiti bazu potencijala znanstvenog istraživanja.

IT Park je opravdao svoj cilj

May be an image of road

U trenutku pokretanja projekta IT park mnogi su se zapitali tko će popuniti sve ponuđene parcele. Na današnji dan IT Park je popunio ⅔ svog kapaciteta, i time dokazao da je sav trud uložen u inicijativu oko parka bio potpuno opravdan.

Izgradnja novih poslovnih zgrada, lokalnih i vanjskih tvrtki, pokazatelj je da je Osijek prepoznat kao mjesto svijetle budućnosti domaćeg, i nadamo se u budućnosti regionalnog ITC sektora.

Budućnost udruge — profesionalizacija

Planiramo kroz razne projekte i natječaje podići ciljeve udruge na novu razinu. Nakon devet godina rada isključivo na volonterski pogon, udruzi je potreban jedan novi moment — profesionalizacija.

Volonterstvo je, i ostat će, krv koja teče žilama udruge. Uvijek će njezin pokretač biti pojedinci koji žude za promjenom, dijeljenjem znanja i napretkom svih oko sebe.

Prvi korak prema tom putu je pronalazak sredstava za osobu koja će biti posvećena aktivnostima udruge puno radno vrijeme. Na taj način će se sve unutarnje i vanjske aktivnosti udruge ubrzati i pojednostaviti. Do sada smo svi žrtvovali dio svog privatnog ili poslovnog života kako bi udruga funkcionirala. Naravno, to će se nastaviti, ali nadamo se u budućnosti imati dodatnu podršku u obliku zaposlene osobe.

Udruga smo mi

Osijek Software City je uvijek bio, i bit će udruga koja spaja (ne)poznanike u prijatelje, i prijatelje u suradnike. Bilo da smo radili na edukaciji, poboljšanju života u zajednici, družili se i razmjenjivali iskustva, raspravljali, ili dodirnuli neke ozbiljne teme, poput školstva, modela rada i sl., uvijek smo se trudili ostati homogeni i posvećeni ciljevima koje smo postavili na početku osnutka udruge.

Udruga je pojedinac, prijatelj, lega, frend, prika, gari (Novi Sad ovo je za vas 💪 ) — OSC smo mi!

Najave događaja

  • Nema nadolazećih događaja.

Ostavi Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *