U travnju se otvara Coworking space u Osijeku

Iznimno nam je drago što je naš projekt “Osijek Software City” bio prepoznat od stane Grada Osijeka. Već se dugo priča o tome kako je u planu izgradnja Coworking space-a u Poduzetničkom inkubatoru BIOS, ali do sada nismo imali okvirne datume niti saznanja o mogućem izgledu i veličini prostora.

Što je Coworking space?

Riječ je o prostoru za rad koji se može iznajmljivati, tj. gdje korisnici dobiju “stol, stolicu i internet”. Takav se prostor najšečće koristi kao alternativa radu od kuće. Cijena najma je mala te je manji obrti, firme ili samozaposlene osobe mogu priuštiti. Coworking space je kao koncept stekao veliku popularnost širom svijeta jer na taj načim omogućuje interakciju, razmjenu znanja i iskustava, stvaranje novih poznanstava i otvaranje novih poduzetničkih prilika. Nadamo se kako će s vremenom taj prostor dovesti do jačanja proizvodnje softvera u gradu, a samim time i jačanja gospodarstva.

Sljedeći koraci

Otvaranje coworking spacea je najavljenjo za ponedjeljak, 15. travnja 2013. godine. Nadamo se da će se idejno rješenje uspjeti implementirati do tada. Po riječima Igora Galira, koordinatora projekta sa strane grada, idejno rješenje koje možete vidjeti na slikama nije bilo jedino. Grad je Osijek uspoređivao ponude i troškovnike nekoliko rješenja te se konzultirao s tvrtkama proizvođačima software-a prije nego je odabrao najbolje.

Najave događaja

  • Nema nadolazećih događaja.

1 komentar na Članak

  1. WEBONJEE napisao:

    Mogli bi ovaj prostor zavrtit u 360 pa da povučemo još mladih poduzetnih ljudova u BIOS ;)

Ostavi Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *