Escape d.o.o. i Gauss Development novi su članovi projekta Osijek Software City!

Devet mjeseci od prvog meetupa, u projekt Osijek Software City ulaze dva nova igrača – Escape d.o.o. i Gauss Development! Podsjetimo, projekt Osijek Software City pokrenule su u siječnju 2012. godine četiri osječke IT tvrtke: Mono Software, FarmeronInchoo i BetaWare (tada obrt pod imenom K-informatika, sada registrirani kao d.o.o.), a uskoro se pridružila još jedna – Adcon.

Gauss Development brand je iza kojega stoji tvrtka Poslovanje 2 d.o.o. Tvrtka je osnovana 2011. godine, a tijekom ove godine doživljavaju uzlet. Pored development dijela, u sklopu tvrtke djeluje i informatička škola Gauss informatika. Odnedavno su članovi udruge CISEx. Web: http://gauss-development.com/

Escape d.o.o. je tvrtka specijalizirana za razvoj internet marketing kanala promocije i upravljanje njima – Google AdWords, Facebook, LinkedIn, Yandex. Posluju od 2003. godine, a ove su godine izvršili snažan proboj na relativno zatvoreno i nepoznato rusko tržište. Web: http://escapestudio.hr/

Do pokretanja projekta došlo je zbog spoznaje da, unatoč velikom broju ljudi koji žele raditi u IT sektoru, mali postotak njih ima dovoljno znanja da bi bili zanimljivi poslodavcima. S obzirom da u Osijeku djeluje niz uspješnih informatičkih tvrtki koje već godinama uspješno posluju na međunarodnom tržištu, ali i onih mlađih koje pokazuju veliki potencijal, želja nam je, ali i potreba povećati broj informatičkih stručnjaka, i to onih sa stvarnim i primjenjivim znanjem.

Ciljevi projekta:

  1. Povećati atraktivnost developerske struke u Osijeku;
  2. Pridonijeti konkurentnosti mladih programera na tržištu;
  3. Potaknuti (samo)zapošljavanje.

Ciljevi koje želimo postići ovim projektom nisu lako i brzo ostvarivi, stoga je i projekt zamišljen kao dugoročni. O rezultatima je još rano govoriti, iako nam veliki interes i neki pokazatelji govore da idemo u dobrom smjeru. Plan nam je kontinuirano provoditi aktivnosti kojima želimo demistificirati developersku struku i pokazati svima kako se mogu priključiti IT sektoru. Način na koji to želimo i pokušavamo postići jest pomalo neortodoksan za ovdašnji mindset, jer pokušavamo navesti ljude da shvate važnost samoedukacije i potrebe stalnog rada na sebi i usavršavanja u smjeru koji ih zanima i kojim se bave ili žele baviti. Sve to, naravno, uz naše smjernice i podršku u mjeri u kojoj ih mi možemo pružiti.

Najave događaja

  • Nema nadolazećih događaja.

Ostavi Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *