[VIDEO] Hrvatska gospodarska komora Monu po drugi put dodijelila Zlatnu kunu za najbolju malu tvrtku u OBŽ-u

Tvrtka Mono, članica udruge Osijek Software City, po drugi je put u zadnje četiri godine proglašena najboljom malom tvrtkom u Osječko-baranjskoj županiji i nagrađena priznanjem Zlatna kuna koje dodjeljuje Hrvatska gospodarska komora temeljem 21 financijsko-ekonomskog pokazatelja poslovanja.

Njihova se softverska rješenja koriste u medicini, farmaciji, bankarstvu, financijama, energetici, prodaji, upravljanju ljudskim resursima, obrazovanju i državnoj upravi, u više od 100 zemalja svijeta, najvećim dijelom u SAD-uzapadnoj EuropiAustraliji i na Bliskom istoku.

Sanofi, Pfizer, Bayer, Menarini, Adacap, Merck i druge multinacionalne tvrtke koriste eCTD Office, programsko rješenje za upravljanje procesom registracije lijekova. Od ostalih proizvoda, posebno zanimljiv je Baasic, novi Software as a Service sustav koji omogućava jednostavniji, brži i modularniji razvoj fleksibilnih i skalabilnih web i mobilnih aplikacija u oblaku. Navedeni sustav mogu koristiti programeri, dizajneri, ali i osobe koje nemaju iskustva u razvoju složenijih aplikacija, no žele što prije realizirati vlastite ideje bez investicije u sve faze razvoja i održavanja.

Ukupni prihod u 2014. godini iznosio je 9,1 milijuna kuna i u odnosu na 2013. godinu veći je za 30%. Čak 7,2 milijuna prihoda bilo je od prodaje u inozemstvu, što je također 30% više u odnosu na 2013. godinu. Ostvarena dobit je u 2014. godini iznosila preko 3,8 milijuna kuna, što u odnosu na 2013. predstavlja rast od skoro 60%.

Tvrtka je za svoje poslovne rezultate osvojila niz priznanja unutar i izvan Hrvatske. Osim Zlatne kune za ostvarene rezultate poslovanja u 2011., 2013. godine je bila među 50 najbrže rastućih tehnoloških tvrtki u središnjoj Europi, prema postotku rasta prihoda u posljednjih pet godina po programu Deloitte Technology Fast 50 in Central Europe. U 2014. su proglašeni nacionalnim šampionima u sklopu prestižnog izbora The European Business Awards za 2014./2015. godinu.

Monovcima čestitamo te im želimo još puno nagrada i priznanja te zadovoljnih klijenata diljem svijeta!

  • Foto: Ivan Bašić Ronga

Najave događaja

  • Nema nadolazećih događaja.

Ostavi Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *