Inchoo sredstvima iz EU projekta educirao i certificirao zaposlenike

Projektom “Jačanje tržišnog udjela naprednih rješenja za e-trgovinu ulaganjem u ljudske potencijale” i Inchoo se upisao u korisnike sredstava europskih fondova! U sklopu EU programa Obrazovanje za poduzetništvo i obrt, organizirane su i provedene dvije edukacije i tri certifikacije za zaposlenike.

U prosincu 2015. održana je prilagođena edukacija iz Linux operativnog sustava, gdje je Algebrin predavač Vedran Dakić odradio odličan posao i omogućio da 9 naših (zahtjevnih) zaposlenika, koji se s Linuxom susreću u svakodnevnom radu, bolje upoznaju i razumiju taj operativni sustav.

Početak siječnja 2016. donio nam je edukaciju iz Agilnih metoda, s naglaskom na SCRUM, za čak 27 zaposlenika (uključujući i direktora), a sve nas je sjajno animirao i educirao još jedan Algebrin predavač, Nenad Trajkovski. Iako se ni dosad u Inchoou nije radilo klasičnom waterfall metodom, znatno smo bliže agilnom vođenju projekata. Nakon odslušane edukacije postalo nam je puno jasnije što bismo u postojećim procesima trebali promijeniti ili prilagoditi kako bismo klijentima koji to žele omogućili u potpunosti agilni pristup.

Krajem siječnja poslali smo 8 zaposlenika na polaganje certificikata Magento Certified Solution Specialist i Magento Certified Developer Plus (što polaže velika većina naših zaposlenika te smo u jednom trenutku čak bili vodeća tvrtka na svijetu po broju Solution Specialist certifikata), a stekli smo i prva 2 zaposlenika koji se mogu pohvaliti da su Zend Certified PHP Engenieer.

Projekt je financiran bespovratnim sredstvima iz Europskog socijalnog fonda u sklopu programa 2007.-2013.

Tekst: Nandino Lončar, voditelj projekta

Screenshot 2016-03-08 10.42.51

Screenshot 2016-03-08 10.43.29

Najave događaja

  • Nema nadolazećih događaja.

Ostavi Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *