Održana edukacija nastavnika u programiranju

U suradnji s Osječko-baranjskom županijom, a u cilju povećanja kvalitete nastave vezane uz IT struku, proveli smo prvi dio edukacije nastavnika srednjih škola. Budući da edukcija nastavnika predstavlja važan dio u unaprjeđivanju nastave i nastavnog procesa, ovakvim oblikom usavršavanja nastavnicima smo omogućili uvid u trendove upotrebe programskih jezika koje u redovnom radu ne uspijevaju.

Osnove objektno-orijentiranog programiranja u jeziku C#

Prva tema ovog oblika edukacije obuhvatila je osnove objektno-orijentiranog programiranja u jeziku C# u trajanju od 20 sati, a održala se od 9. do 12. srpnja 2018. godine u Elektrotehničkoj i prometnoj školi za 20 prijavljenih nastavnika.

Upravo ovakvim aktivnostima Osijek Software City nastavlja suradnju s Elektrotehničkom i prometnom školom Osijek izražavajući veliku potrebu za novim, mladim i inovativnim osobama koji se školuju u području računalstva kojih na tržištu rada nedostaje. Razvijajući suradnju u području stručnog usavršavanja nastavnika želimo istaknuti kolika je važnost povezanosti tržišta rada i obrazovnog sektora, a veliku priliku vidimo i u mogućnostima osnivanja Regionalnih centara kompetentnosti.

Ovo je prva aktivnost toga tipa i u slučaju odgovarajućeg interesa, edukacijama planiramo pokriti sve srodne teme.

Ostavi Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *