Osječki tim Guest Request ukupni pobjednik ovogodišnje Software Startup Akademije!

Drugog dana WinDays 14 konferencije u Umagu održana je završnica ovogodišnje Software Startup Akademije, a ponosno možemo reći kako je pobjednik ovogodišnje Software Startup Akademije i dobitnik 40 000 kn za implementaciju svog rješenja tim Guest Request iz Osijeka koji čine supružnici Tajana i Ivan Milanović. Kao što smo već pisali, Guest Request je aplikacija koja za cilj ima podizanje razine kvalitete usluga u malim i srednjim hotelima pomoću tehnologije. Ostali timovi koji su sudjelovali u finalu su Assemblio iz Splita, Halycon iz Varaždina te BlindBook i I.C.U., oba iz Zagreba.

Finale je počelo pozdravnim govorom organizatora, točnije Nine Šindije. Nakon što je Nina pojasnila sve vrijednosti koje SSA donosi, krenulo se s predstavljanjem ideja. Nakon što su četiri tima izložila svoje ideje, kao šećer na kraju, ostali su Ivan i Tajana. Tajana je kao predstavnik tima u 10 minuta objasnila žiriju što je Guest Request i koja je vrijednost njihova projekta. Nakon izlaganja, žiri je imao 5 minuta za pitanja na koja su Ivan i Tajana zajednički odgovarali. Žiri nije štedio mladi bračni par, međutim na svako postavljeno pitanje imali su konkretan odgovor, što je na kraju rezultiralo pobjedom na ovogodišnjem izdanju Software Startup Akademije. U 23 h pred mnogobrojnom publikom, Guest Request je proglašen pobjednikom, a mladi bračni par svoju sreću nije skrivao. Ovim putem čestitamo Tajani i Ivanu i želimo im svu sreću u daljnjem razvoju svoje ideje!

Tekst: Ivan Marković, MSP
Foto: Bela Ikotić, BIOS

2. Software Startup Academy Osijek

Software Startup Academy besplatan je program edukacije o razvoju softverskih rješenja koje udruga Osijek Software City drugu godinu zaredom provodi u suradnji s Microsoftom Hrvatska. Ovaj je edukacijski program namijenjen studentima, srednjoškolcima, mladima, starijima, zaposlenima i nezaposlenima, odnosno svima koji imaju želju osmisliti i razvijati vlastite poslovne ideje, naučiti nešto novo o razvoju softvera, kao i o potrebnim poslovnim vještinama za nastup na tržištu.

Projekt se provodio od studenoga 2013. do travnja 2014. godine kroz 6 radionica, 4 tehnička predavanja, timski rad i prezentacije projekata u prostorijama Ekonomskog i Elektrotehničkog fakulteta u Osijeku te u co-working prostoru Poduzetničkog inkubatora BIOS. Udruga Osijek Software City i ove je godine osigurala predavače i mentore koji su polaznicima na praktičnim primjerima približavali proces razvoja uspješnih softverskih proizvoda te ih pratili u procesu osmišljavanja i realizacije vlastitih rješenja. Posebnu vrijednost projektu dao je mentorski pristup gdje su svi polaznici imali mogućnost rada uz savjete stručnih ljudi s velikim iskustvom u svojim područjima rada.

Ovogodišnje osječko izdanje Software Startup Akademije polučilo je izniman uspjeh jer je kroz radionice u programu sudjelovalo 120 polaznika, od kojih je u konačnici stvoreno 6 projektnih timova s 18 članova koji su razvijali vlastita softverska rješenja, a jedan je osječki tim odabran za sudjelovanje u nacionalnoj završnici projekta u sklopu Microsoftove konferencije WinDays 14.

Drugu generaciju Software Startup Akademije u Osijeku s 50.000,00 kn sponzorirala je Osječko-baranjska županija pa je ove godine osiguran i nagradni fond za najbolje lokalne projekte. Projekti Velos, Guest Request i Cookie ocijenjeni su kvalitetnijima od ostalih te su osvojili i novčane nagrade koje će im zasigurno pomoći u daljnjem razvoju svojih rješenja.

Kako je bilo na završnom događanju osječke SSA prije nekoliko dana, pogledajte ovdje: [FOTO] Prezentacijom i dodjelom nagrada zatvoren projekt Software StartUp Academy

Pročitajte i intevju s Tajanom i Ivanom: [INTERVJU] Ivan i Tajana Milanović s projektom Guest Request predstavljat će Osijek na WinDaysima

Najave događaja

  • Nema nadolazećih događaja.

2 komentara na Članak

Ostavi Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *