Osnivačka skupština Udruge

Godinu dana nakon pokretanja projekta Osijek Software City, došlo je vrijeme da našu inicijativu formaliziramo, stoga je danas održana Osnivačka skupština udruge Osijek Software City! Podsjetimo, projekt Osijek Software City pokrenule su u siječnju 2012. godine četiri osječke IT tvrtke: Inchoo, Mono Software, Farmeron i BetaWare (tada obrt pod imenom K-informatika), ubrzo nakon toga i Adcon, a u listopadu iste godine pridružili su nam se Escape i Gauss Development.

Imajući na umu ciljeve projekta (povećanje atraktivnosti developerske struke u Osijeku i konkurentnosti mladih programera na tržištu te poticanje (samo)zapošljavanja), tijekom te prve godine organiziran je niz zanimljivih i korisnih događanja koja su privukla ciljanu skupinu studenata, freelancera, profesionalaca i ostalih IT entuzijasta, ali i koja su zainteresirala lokalnu zajednicu, obrazovne strukture, medije, jedinice lokalne samouprave, ministarstva i državne institucije te razne investitore i partnere. S ponosom možemo reći da smo stvorili respektabilni “pokret” koji je na najboljem putu da od Osijeka napravi jaku regionalnu startup zajednicu.

Osnivanjem udruge neće se promijeniti dosadašnji pristup i način rada, koji je odlično prihvaćen te je dosad polučio prilično dobre rezultate. Osnivanje udruge samo je korak dalje u posvećenosti zadanim ciljevima i daje veću administrativnu slobodu, jer će udruga sada biti pravno i financijski neovisna od uključenih tvrtki.

Osnivačka skupština za prvog predsjednika Udruge izabrala je Tomislava Bilića (Inchoo), dok je glavni tajnik Udruge Nandino Lončar (također Inchoo). Upravni odbor još sačinjavaju Dejan Bešir (BetaWare), Zorin Radovančević (Escape), Matija Kopić (Farmeron), Denis Sušac (Mono Software), Ivan Lozančić (Poslovanje 2 – Gauss Development) i Zvonimir Radoš (Adcon). Prema Statutu Udruge, članom Udruge može postati svaka punoljetna poslovno sposobna domaća ili strana fizička osoba, kao i pravne osobe.

Statut udruge Osijek Software City

  • Tekst: Nandino Lončar

Najave događaja

  • Nema nadolazećih događaja.

Ostavi Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *