5. The Brown Forum održat će se u Osijeku, a među mentorima na Geek Business Campu bit će i članovi OSC-a

Peti po redu The Brown Forum – Fostering the ICT Ecosystem održat će se 14. i 15. travnja 2015. godine u hotelu Osijek. Organizator Foruma je Veleposlanstvo SAD-a u RH u suradnji s partnerima među kojima su i Grad Osijek i udruga Osijek Software City.

The Brown Forum, skup gospodarstvenika SAD-a, srednje i istočne Europe te Hrvatske, održava se u Hrvatskoj od 2011. godine u počast američkom ministru trgovine Ronaldu Brownu, koji je u travnju 1996. poginuo u zrakoplovnoj nesreći kod Dubrovnika dok je bio na turneji promicanja demokracije i trgovine u jugoistočnoj Europi. Dosadašnji domaćini tog foruma bili su Dubrovnik, Opatija, Zadar i Zagreb, a sada je došao red i na Osijek.

Forum funkcionira po principu – svake godine drugi grad i druga tema, a ove je godine izabran IT sektor i grad Osijek. Cilj ovogodišnjeg Foruma bit će što uspješnije predstavljanje Osijeka kao svojevrsnog sjedišta IT sektora, hrvatske Silicijske doline – ne samo za Hrvatsku, već i za širu regiju. Očekuje se da će Forum biti jedan od najvažnijih događaja koji će se u našem gradu održati ove godine jer bi trebao okupiti oko 200 sudionika – gospodarstvenika, političara i lobista iz 20-ak zemalja svijeta, među kojima će svakako biti i velik broj mladih ljudi.

Kako lokalna samouprava može podržati rast IT sektora, kako poslovna i akademska zajednica mogu bolje pripremiti studente za zapošljavanje u IT sektoru te kako startupi mogu privući investitore – neke su od tema o kojima će se govoriti.

The Brown Forum bit će odlična prilika da se Osijek potvrdi kao poželjna sredina za razvoj informacijske tehnologije, posebice u smislu privlačenja i korištenja američkog kapitala od strane lokalnih poduzetnika iz područja komunikacijske i informacijske tehnologije.

Geek Business Camp – radionica za mlade ICT poduzetnike i studente

Radionica će se odvijati u sklopu The Brown Foruma u Osijeku od 12. do 15. travnja, a namijenjena je mladim poduzetnicima, studentima i programerima. Ako ste zainteresirani za ovaj program intenzivnog mentoriranja, možete se prijaviti ovdje. Ambasada snosi troškove smještaja i hrane za sudionike programa. Dovoljno je prijaviti inovativnu ideju, a radionica/kamp će vam pomoći da naučite kako ideju prezentirati investitorima, kako razmišljati kao poduzetnik, kako premostiti prepreke i što sve možete na jednom poduzetničkom putu očekivati.

Više informacija o programu i mentorima možete pregledati službenoj web stranici. Prijaviti se mogu timovi od dvije osobe, a radionica je međunarodna i odvijat će se na engleskom jeziku. Na kraju radionice, sudionici će svoje startupe predstaviti sucima (uglavnom poslovnim anđelima i poduzetnicima) u završnom natjecanju, a tri najbolja projekta bit će nagrađena.

Najave događaja

  • Nema nadolazećih događaja.

Ostavi Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *