[INTERVJU] Velos – tim koji je nastavio razvijati svoj projekt i nakon završetka Software Startup Akademije

Nedavno ste imali priliku pročitati intervju s Pippionom, timom koji je pobijedio na Akceleratorskom poduzetničkom kampu Osijek. Danas je na redu Velos, koji je svima poznat kao tim koji je odnio pobjedu na zatvaranju druge Software Startup Akademije. U kojoj se fazi ova kolekcionarska kartaška igra trenutno nalazi i što se sve izdogađalo do danas – pročitajte u intervjuu.

Ana: Možete li detaljnije opisati kako i kada ste došli na ideju o Velosu?

Velos: Ideja za fantasy kartašku igru rodila se prije 5-6 godina. Igor, kao ljubitelj kartaške igre Magic: The Gathering i sličnih, htio je osmisliti svoju igru s drugačijim pravilima, te ju približiti ljudima i dati im mogućnost da zaigraju novu i unikatnu kolekcionarsku kartašku igru. Motiviran time, igru je tijekom godina nadopunjavao i poboljšavao u printanoj verziji. Tek na uvodnom predavanju Software Startup Akademije, krajem 2013. godine, Igor dolazi na ideju o prebacivanja Velosa u digitalnu verziju.

Ana: U kojoj fazi se igra trenutno nalazi?

Velos: Trenutno razvijamo pre-alpha verziju igre i dodatno uređujemo dizajn cijele igre. Suradnja s crtačima u vezi artworka za karte, razvoj web stranice i nekoliko dijelova igre koji su još tajni i u fazi razrade.

Ana: Koji su noviteti od završetka druge Software Startup Akademije do danas?

Velos: Razvoj igre je prebačen na novu, bolju i fleksibilniju platformu – Unity. Web stranica je u izradi, a razvija se i nova jako zanimljiva značajka koja povezuje fizičke karte s digitalnom verzijom igre. Koja je to značajka, morat ćete pričekati i sami vidjeti.

Ana: Je li sastav tima isti kao i za vrijeme trajanja Akademije?

Velos: Sastav tima se malo promijenio – napustio nas je Dino Luketić, bivši web programer. No, njega je zamijenio novi web dizajner i programer, Miljenko Švarcmajer, koji će uz sve to razvijati i baze podataka. U timu su i dalje Igor Bobić kao kreator igre, pisac priče, dizajner igre, karata i sučelja igre; Dario Kuzminski kao glavni programer zadužen za programski razvoj igre, te Sonja Vrtarić kao projektna menadžerica i osoba zadužena za financije, marketing i organizaciju.

Ana: Koji poslovni model planirate koristiti za monetizaciju igre?

Velos: Freemium – Velos će biti besplatan s omogućenim mikrotransakcijama unutar igre. Na taj način će svi imali priliku zaigrati igru, isprobati ju te nastaviti igrati ako im se bude svidjela, a oni koji žele nešto više bi preko mikrotransakcija unutra igre mogli kupovati dodatne karte, novčiće, slotove unutar decka i slično.

Ana: Što vam je donijelo sudjelovanje na Akceleratorskom poduzetničkom kampu Osijek?

Velos: Prije svega, donijelo nam je ogromno iskustvo i nova poznanstva, ali i motivaciju za daljnji rad i mogućnost usavršavanja. Kao finalistima Kampa, makedonski NewMan’s Business Akcelerator iz Skopja ponudio nam je mentorstvo i pripremu za prijavu za akceleracijski program The Design Acceleratora u Los Angelesu.

Ana: Kakvi su vam daljnji planovi s Velosom, ostajete li u Hrvatskoj ili idete u neki od akceleratora?

Velos: Nastavljamo s radom na Velosu i dodatno ćemo razvijati različite module unutar igre i značajke. Trenutno se žustro pripremamo i za posjet makedonskom NewMan’s Business Acceleratoru u Skopju, gdje ćemo prezentirati svoj projekt, te se pripremiti za prijavu za tromjesečni akceleracijski program The Design Acceleratora u Los Angelesu. Postoji mogućnost i ostanka u osječkom Akceleratorskom kampu koji se uskoro osniva, no više o svemu ćemo drugom prilikom.

Drago nam je čuti kako timovi po završetku Software Startup Akademije na odustaju, već nastavljaju s razvojem svojih projekata. Velos je jedan od takvih te nam ostaje za pratiti kako će se igra dalje razvijati. Igoru i njegovom timu želimo puno uspjeha te se nadamo da ćemo ih opet imati priliku ugostiti u nadolazećim intervjuima.

  • Intervju: Ana Tadić
  • Foto: Marko Pavić

Najave događaja

  • Nema nadolazećih događaja.

Ostavi Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *