Code Club

Obavijesti

Utorak, 23.08.2016.

Zbog velikog interesa od sutra Ljetnu školu programiranja selimo na Ekonomski fakultet Osijek (Trg Ljudevita Gaja 7) – u dvoranu 11. Termin predavanja uz radionicu ostaje isti, od 9 do 12 sati.

Zahvaljujemo Ekonomskom fakultetu, kao i Elektrotehničkoj i prometnoj školi!


 

Osijek Software City se 2016. godine registrirao kao Code Club. Code Club je svjetska mreža besplatnih volonterskih klubova programiranja za djecu. Djeca, uz pomoć, volontera/edukatora prolaze kroz kurikulum pripremljenih projekata iz programiranja i izrađuju animacije, igre i web stranice.

Što je Svrha Code Club-a?

Svrha Code cluba je pružiti svakom djetetu sigurnost, vještinu te mu omogućiti da sam oblikuje svoj svijet, a mi podržavamo volontere pri osnivanju izvannastavnih coding klubova.

Želimo da djeca, i nakon Code Cluba, nastave s aktivnostima digitalnih izrada, bilo to u njihovo slobodno vrijeme, u školi ili u budućem životu.

Prvi Code Club

Udruga Osijek Software City će u suradnji s 4 osječke srednje škole – matematičkom, općom i prirodoslovnom gimnazijom, te Elektrotehničkom i prometnom školom – od 22.08. do 02.09. organizirati Code Club za srednjoškolski uzrast.

Što će se učiti?

U navedenom će razdoblju s učenicima raditi na učenju osnova javascripta s primjenom u razvoju igara, te radom s Arduinom u svrhu razvoja “Internet of Things” rješenja. Radi se o pilot projektu kojemu je svrha unaprijediti razinu znanja nastavnika i učenika, kako bi slijedećih godina ovakve aktivnosti postale tradicionalne.

Učenici će imati mogućnost rada na praktičnim projektima kroz nastavak školske godine uz mentoriranje nastavnika i stručnjaka iz tvrtki članica OSCa. Najbolje ćemo radove predstaviti na sajmu Maker Faire u svibnju 2017.

Materijali

Ponedjeljak, 22.08.2016. – HTTP, REST, Git (Ivana Šimić)

Utorak, srijeda i četvrtak 23.-25.08. – JavaScript – basics (Tomislav Jakopec)

Predavanja i vježbe (termini 01-03)

Petak i ponedjeljak 26.-29.08. – JavaScript – scope and closure (Vedran Zakanj, Vlatko Vlahek)

Predavanja i vježbe (termin 04)

Utorak i srijeda 30.-31.08. – Uvod u igre – Phaser.js (Luka Erkapić)

Predavanja i vježbe

Najave događaja

  • Nema nadolazećih događaja.

Ostavi Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *