Software Startup Akademija

Software Startup Akademija je projekt koji već četvrtu godinu zaredom organizira Microsoft Hrvatska, a riječ je o besplatnoj edukaciji namijenjenoj studentima, srednjoškolcima, zaposlenima i nezaposlenima, tj. svima koji bi voljeli naučiti nesto novo o razvoju softvera te osmisliti i razvijati vlastite poslovne ideje.

Projekt se provodi u suradnji s udrugom Osijek Software City čiji predstavnici organiziraju i održavaju većinu predavanja i radionica te aktivno dijele svoja znanja i savjete s polaznicima tijekom trajanja Akademije.

Cilj Software Startup Akademije je pružiti polaznicima potrebna tehnička i poslovna znanja kako bi stekli vještine koje će im pomoći u budućnosti, pronašli kvalitetan tim i svoje ideje pretvorili u startupe.

Nakon svih predavanja i vremena predviđenog za rad na idejama, Microsoft odabire one najbolje koje bivaju prezentirane na WinDaysima, jednoj od najpopularnijih tehnoloških konferencija u Hrvatskoj, na kojoj najbolji tim može osvojiti vrijedne nagrade. Guest Request je 2013. godine odnio pobjedu na WinDaysima, što ga ujedno čini i jedinim timom iz Osijeka kojemu je to pošlo za rukom.

Najave događaja

  • Nema nadolazećih događaja.

Ostavi Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *