Starter Kits/Betaware

O tvrtki

BetaWare je mlada i brzo rastuća tvrtka koja svoj uspjeh temelji na izradi web stranica, izradi mobilnih aplikacija i online igara. Naša misija je izrada visoko kvalitetnih, a cijenom prihvatljivih informatičkih proizvoda koji će doprinijeti izvrsnosti naših klijenata u poslovanju.

Tvrtka postoji od 2009. godine. Pristup temeljimo na tri ključna faktora; strategija, kreativno razmišljanje i tehnologija. Sva tri faktora zajedno pružaju izvrsnost koja je naš prioritet. Naša misija je približiti tehnologiju korisnicima.

Naš tim čine mladi i ambiciozni stručnjaci koji imaju dugogodišnje iskustvo u izradi razvojnih rješenja. Tvrtku odlikuje prijateljska atmosfera koja rezultira zadovoljstvom zaposlenika i njihovim potpunim angažmanom. Kako se širi obujam posla, širiti ćemo i naš tim birajući samo najbolje kako bi održali razinu kvalitete s kojom smo i započeli

Nedavno je lansiran proizvod Advanced Mobile Framework, koji omogućava izradu mobilnih aplikacija i korisnicima bez narednog programerskog znanja.

Što je potrebno za razvoj za iOS platformu?

Apple je svojom prvom verzijom mobitela uspio preokrenuti cijelo dotadašnje tržište. iPhone je donio korisničko sučelje rađeno prema mjeri korisnika i moćnu hardversku platformu sposobnu za izvođenje kompleksnih aplikacija. iPhone aplikacije su naprosto korak ispred svih ostalih mobilnih aplikacija, što po pitanju prezentacije (dizajn, animacije, korisničko sučelje), tako i po pitanju jednostavnosti i brzine korištenja. Sve iPhone/iPad aplikacija izrađene su u Objective C programskom jeziku i korištenjem iPhone iOS SDK programskih alata, kako bi se u potpunosti iskoristila snaga platforme.

Što je Objective C?

Objective-C je jednostavni programski jezik dizajniran da omogući sofisticirano objektno orijentirano programiranje. Objective-C je zapravo proizlazi iz standardnog ANSI C programski jezika i proširuje ga sa sintaksom za definiranje klasa, metoda i ostalih struktura koje cine jedinstveni objektno orijentirani model. Za Objective-C programski jezik je Brad J. Cox.

Što je potrebno za razvoj aplikacija na iOS platformi?

Minimalni uvjeti za postavljanje razvojnog okruženje za IOS sastoji se od samo jednog Intel Mac računala. Posjedovanje iPhone, iPod, ili iPad je opcionalno, ali vrlo korisno.

IPhone SDK je već prisutna na instalacionom disku OS X Snow Leopard. Ne koristiti taj! Umjesto toga,  idite na http://developer.apple.com.

Vidjet ćete link na iPhone developer centar. Klikom ćete doći do stranice za preuzimanje SDK. Apple ponekad ima beta verzije SDK dostupna za preuzimanje. No, za razliku od trenutne verzije SDK, beta verzije za preuzimanje nisu dostupne za sve. Apple zahtijeva da budete registrirani developer. Kada se registrirate, skinite Xcode 4 (https://developer.apple.com/xcode/index.php)

Kako krenuti s iOS developmentom?

Ovaj jednostavan vodič će vam pomoći u prvim koracima u razvoju na iOS platformi, upoznavanja s razvojem iOS, preko osnova iOS-a do složenijih projekata. Na Internetu se može naći puno materijala o iOS-u i programiranju za iOS. Pokušali smo iz tog mora informacija izdvojiti ono što smatramo dovoljno kvalitetnim i neophodnim za početak razvoja na platformi te se nadamo da će vas ovaj kratki vodič usmjeriti.

1. KORAK [instalacija razvojnog okruženja i potrebnih alata]

1.1. Instalacija Xcode-a
https://developer.apple.com/support/xcode/

2. KORAK [odakle početi učiti] Nakon instalacije razvojnog okruženja

2.1. iOS Tutorials, manje više svi kvalitetni tutoriali se plaćaju, no za početak možete poskidati video tutoriale s primjerima, preporučamo Lynda.com servis: http://www.lynda.com/iOS-training-tutorials/413-0.html

Ovi odlični tutoriali su podijeljeni u segmente od samog početka, preko jednostavnih aplikacija do složenih aplikacija koje rade s udaljenim serverom.

Što je potrebno za razvoj za Android platformu?

Android programiranje je vrlo slično Java programiranju. Ima dosta  tzv. “kuharica” koje pomažu u kreiranju osnovnih aplikacija s kojima se može shvatiti osnovna logika programiranja.

Krenimo redom. Operativni sustav na kojem radimo je Win7 iako se ista ova priča bez problema provuče kroz distribucije Linuxa i MacOS. Potrebno je instalirati sljedeće komponente:

  1. Instalacija JDK (instalacija http://developer.android.com/sdk/index.html)
  2. Instalacija Android SDK
  3. Konfiguracija Android SDK Manager-a
  4. Instalacija Eclipse
  5. Konfiguracija Eclipse
  6. Kreiranje Hello World aplikacije

Kompletan tutorial pogledajte na linku: http://www.edunova.hr/android

2. KORAK [odakle početi učiti] Nakon instalacije razvojnog okruženja

2.1. Odličan početak je proučavanje ANDROID API-a na http://developer.android.com/guide/index.html nakon toga obavezno posjetite http://www.vogella.de/articles/Android/article.html gdje možete dobiti generalni uvid u arhitekturu instalaciju SDK-a i razvoj vaše prve mobilne aplikacije.

2.2. Kao kod iOS-a preporučamo Lynda.com servis http://www.lynda.com/Android-training-tutorials/947-0.html gdje se nalaze tutoriali od osnovnih do naprednijih stvari.

Najave događaja

  • Nema nadolazećih događaja.

Ostavi Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *