Starter Kits/Mono

Mono je osnovan 2003. godine i početkom 2018. zapošljava preko 50 developera, dizajnera i testera. U prosjeku, 90% prihoda ostvarujemo na stranim tržištima. Radimo specijalizirane aplikacije po specifikacijama naručitelja u bankarstvu, financijama, medicini, farmaciji, recruitmentu, energetici, i brojnim drugim područjima. Još je važnije da razvijamo i vlastite proizvode za podršku razvoju aplikacija (Baasic), upravljanje sadržajem i izgradnju društvenih mreža (MonoX), te upravljanje procesom registracije lijekova (eCTD Office).

Dobitnici smo brojnih nagrada i priznanja – trostruka Zlatna kuna HGK za najbolju malu tvrtku u županiji, Deloitte Technology Fast 50 za najbrže rastuće tehnološke tvrtke u srednjoj Europi, European Business Awards, itd.

Nekoliko smo puta navodili da za početak suradnje ne tražimo veliko iskustvo u radu s “našim” tehnologijama, no kod prijave za posao ili praksu je preporučljivo znati barem osnove. Evo što preporučamo kao materijale za uvod.

Back-end developer

Back-end developeri razvijaju poslovnu logiku i pripadajuće podatkovne modele. U svakodnevnom radu u Monu primarno koristimo programski jezik C# i ASP.NET MVC framework na strani servera, kao i PostgreSQL ili SQL Server RDBMS-ove za pohranu podataka, uz nekoliko različitih noSQL sustava koje koristimo po potrebi.

Znanja koja bi kandidati trebali usvojiti obuhvaćaju:

Naravno, ne očekujemo da kod prijave na praksu ili oglas za posao imate bogato iskustvo s navedenim alatima i tehnologijama, no preporučljivo je upoznati se barem s osnovama.

Front-end developer

Front-end developeri primarno koriste HTML, CSS i JavaScript za razvoj interaktivnih korisničkih sučelja web i mobilnih aplikacija. Neka od znanja koja trebaju usvojiti su jednaka onima koje imaju back-end developeri. Također, napominjemo da naši back-end developeri vrlo često dobro poznaju JavaScript i pripadajuće alate i frameworke.

Što trebaju znati front-end developeri?

Ostale pozicije

Mono zapošljava i ostale profile – prvenstveno digitalne/UX dizajnere i testere. Nažalost, broj kandidata za te pozicije je redovito manji za red veličine, tako da potrebna predznanja i proces uvođenja u posao definiramo individualno.

Trebate pomoć?

Učenje programiranje zahtjeva puno praktičnog rada. Rado ćemo pomoći ako zapnete kod učenja, a stalno primamo prijave za praksu i posao. Javite nam se!

Najave događaja

  • Nema nadolazećih događaja.

Ostavi Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *