Davor Banović na Državnom skupu nastavnika informatike u Trogiru predstavio Sat kodiranja

Na nedavno održanom Državnom skupu nastavnika i učitelja i nastavnika informatike u TrogiruInfo@Edu – Informatika u obrazovanju IV, Davor Banović iz udruge Osijek Software City, autor ovog članka, predstavio je projekt Sat kodiranja (Hour Of Code). Skup je održan u organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje od 7. do 9. siječnja 2015. godine.

Predavanju koje je održano u sklopu predstavljanja dobrih primjera iz prakse, prisustvovalo je četrdesetak učitelja i nastavnika informatike iz cijele Hrvatske. Predstavljen je uspjeh ovog projekta u osnovnim školama u Osijeku i okolici te najavljeni daljnji koraci Udruge u smjeru popularizacije ovog međunarodnog projekta.

Nastavnici i učitelji informatike dobili su i osnovne informacije o tome kako prijaviti školu za ovaj projekt te koje su njegove prednosti. O samom projektu već smo govorili na našim stranicama, no ponovimo da se radi o projektu u organizaciji neprofitne udruge Code.org, a koji ima za cilj učenicima različitih dobi i razina predznanja približiti programiranje kroz jednosatne radionice. Predstavljanje ovog projekta nastavnicima i učiteljima informatike iz cijele Hrvatske nesumnjivo će doprinijeti toj popularizaciji u drugim krajevima Hrvatske.

  • Tekst: Davor Banović
  • Foto: Bela Ikotić

Najave događaja

  • Nema nadolazećih događaja.

1 komentar na Članak

  1. Tomislav Bilić napisao:

    Hvala Davore na velikom trudu u organizaciji ovog projekta! :) Nadam se da je u Trogiru bilo zabavno!

Ostavi Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *