Kraljevska visost Princ od Walesa i Vojvotkinja od Cornwalla posjećuju Osijek Software City

U sklopu posjeta Hrvatskoj, Princ od Walesa i njegova supruga Camilla, vojvotkinja od Cornwalla posjetit će i Osijek 15. ožujka 2016. gdje će se susresti s predstavnicima udruge Osijek Software City. Glavni tajnik, Bela Ikotić predstavit će djelovanje i uspjehe udruge u zajednici od nastanka do danas.

Tomislav Bilić i Denis Sušac će predstaviti edukacijske aktivnosti udruge i suradnju sa Sveučilištem. Matija Kopić će prezentirati Farmeron, kao lokalnu poduzetničku priču. Davor Banović iz tvrtke ShoutEm, Blanka Mihaljević (OŠ Mladost) i Maja Jurić Babaja (OŠ Čepin) predstavit će projekt Sat kodiranja (eng. Hour of Code).

Projektima Sat kodiranja i CodeCAMP posvetit će se veća pažnja zbog velikog utjecaja na razvoj informatičke pismenosti i obrazovanja mladih u Osijeku i okolici. Lani je održano 35 Code Camp radionica, dok je u sklopu Sat kodiranja u Hrvatskoj sudjelovalo oko 200 škola i oko 7000 učenika što govori o uspješnosti projekata i velikoj zainteresiranosti mladih za software development.

Priliku za susret s princom dobili su i Valent Turković (projekt Otvorena mreža) i Ivan Jelušić koji će predstaviti svoj projekt MeshPoint. On omogućuje velikom broju korisnika pristup WiFi mreži u kriznim situacijama, kao što je izbjeglička kriza koja trenutno potresa Europu.

Nadamo se kako će uvaženim gostima boravak u Osijeku ostati u lijepom sjećanju te kako će uputiti koju preporuku za naš grad potencijalnim investitorima.

Najave događaja

  • Nema nadolazećih događaja.

Ostavi Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *