Sat kodiranja

2014_12_09_sat_kodiranja_hour_of_code_tivges

Sat kodiranja od 2014. godine provodi se i u Hrvatskoj zahvaljujući Osijek Software Cityju. Riječ je o globalnoj inicijativi u kojoj sudjeluju škole iz raznih krajeva svijeta, a cilj je približiti najmlađima posao računalnog programera. Organiziraju se radionice u trajanju od jednog školskog sata gdje se učenici, na njima prilagođen način, upoznavaju s nekom od ponuđenih računalnih tehnologija.

Projekt se odvija u Tjednu računalnih znanosti, no želja je pokretača ove inicijative, neprofitne organizacije pod nazivom Code.org, koju podupiru tvrtke poput Googlea, Amazona, Facebooka i Microsofta, ukazati na činjenicu da je informatika već sada izuzetno važan dio naših života, a sve je vjerojatnije da će se obistiniti predviđanje čelnika Facebooka Marka Zuckerberga da će programiranje postati obvezan školski predmet od najranije školske dobi. Zato je ovaj projekt namijenjen prije svega učenicima osnovnih i srednjih škola, a radionice koje nudi prilagođene su svim uzrastima – od prvog razreda osnovne do viših razreda srednje škole.

Sat kodiranja je jedan zabavan korak koji ne traži velike pripreme niti odricanja, a pokazuje kako su informatička znanja dostupna svima. Iako se u Hrvatskoj održava tek drugu godinu po redu, napredak je već sada vidljiv.

Najave događaja

  • Nema nadolazećih događaja.

Ostavi Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *